Juridisk blogg

Nå kan du bygge garasje og bod uten å søke

cdb9192e74843f1e 640 garage 300x199 Nå kan du bygge garasje og bod uten å søkeDet er ikke fritt frem. Skal byggverket innredes slik at det er mulig å sove der, er det søknadsplikt. Har bygget våtrom, kjøkken, soverom og stue spiller det altså ingen rolle om bygget er klassifisert som garasje eller bod. Det er heller ikke mulig å oppføre større bygg uten søknad. Maksgrensen er 50 kvadratmeter. Mønehøyde og gesimshøyde kan ikke være større enn henholdsvis 4 og 3 meter. Avstanden til nabogrensen må videre minimum være 1 meter.

Etter det nye regelverket kan man også bygge balkong eller veranda, forutsatt at tilbygget ikke er større enn 15 kvadratmeter. Her må avstanden til nabogrensen være minimum 4 meter. Skulle tilbygget ha et overbygg er det ikke adgang til å innrede slik at det er mulig å bo i rommet.

Videre kan man oppføre mindre bygg som levegg og forstøtningsmur som ikke er større enn 1,8 meter høy og 10 meter lang.

Her kan du lese veilederen «bygg uten å søke»

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Nå kan du bygge garasje og bod uten å søkeFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
martin 64x64 Nå kan du bygge garasje og bod uten å søke

Martin Weydahl

Martin er en erfaren advokat på eiendomssaker, og kan hjelpe deg i saker vedrørende feil på nye og brukte boliger, veisaker og nabokonflikter som ulovlig nedhugging av trær, grensetvister osv. Martin er vår ekspert på eiendomssaker. Han leser bygningstekniske data med samme lidenskap som litteraturstudenter leser Dostojevskij. Han vet også at djevelen ligger i detaljene. Martin går løs på sakene med stor entusiasme, og har en lang merittliste med å vinne frem i sakene han påtar seg. Du når ham på tlf 988 19 844, mw@framadvokat.no
martin 64x64 Nå kan du bygge garasje og bod uten å søke
martin 64x64 Nå kan du bygge garasje og bod uten å søke

Latest posts by Martin Weydahl (see all)

Martin WeydahlNå kan du bygge garasje og bod uten å søke