Juridisk blogg

Full seier i Finansklagenemnda

No comments

enebolig hage finansklagenemnda Full seier i Finansklagenemnda

Klienten hadde kjøpt en enebolig med hage rundt. Etter overtagelse fikk kjøper beskjed om at veien forbi tomta skulle oppgraderes. Det kom da frem at deler av hagen var anlagt utenfor grensene til kjøpers tomt. Dette resulterte i at portstolper, noe belegningsstein, blomsterbed og noe beplanting måtte flyttes. I tillegg ville hagen til kjøper bli noe mindre enn slik den hadde fremstått på visning og i salgprospektet.

Kjøper reklamerte til selger og selgers eierskifteforsikring, men fikk avslag på reklamasjonen. Selger og eierskifteforsikring hevdet at oppgitt areal for eiendommen i prospektet var korrekt, og at kjøper således hadde fått det han hadde betalt for.

FRAM Advokater tok saken mot selger og eierskifteforsikringen. Det ble fremsatt krav om prisavslag, som på nytt ble avslått fra eierskifteforsikringens side. Kjøper var villig til å forlike saken ved en utbetaling på kr 130 000, noe som heller ikke ble akseptert av eierskifteforsikringen. Saken ble tatt inn for Finansklagenemnda, som er en tvistenemden med domstolslignende kompetanse i slike saker.

Konklusjonen var at kjøper ble tilkjent et prisavslag på kr 150 000, pluss kr 13 000 i forsinkelsesrenter.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Full seier i FinansklagenemndaFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
martin 64x64 Full seier i Finansklagenemnda

Martin Weydahl

Martin er en erfaren advokat på eiendomssaker, og kan hjelpe deg i saker vedrørende feil på nye og brukte boliger, veisaker og nabokonflikter som ulovlig nedhugging av trær, grensetvister osv. Martin er vår ekspert på eiendomssaker. Han leser bygningstekniske data med samme lidenskap som litteraturstudenter leser Dostojevskij. Han vet også at djevelen ligger i detaljene. Martin går løs på sakene med stor entusiasme, og har en lang merittliste med å vinne frem i sakene han påtar seg. Du når ham på tlf 988 19 844, mw@framadvokat.no
martin 64x64 Full seier i Finansklagenemnda
martin 64x64 Full seier i Finansklagenemnda

Latest posts by Martin Weydahl (see all)

Martin WeydahlFull seier i Finansklagenemnda