Juridisk blogg

Seier for Tommy Steine i lagmannsretten

c1845d2b35ac49a3 640 clown 300x225 Seier for Tommy Steine i lagmannsretten

Komikeren Tommy Steine var uenig med banken om hvilket ansvar han skulle ha for billånene etter at bilforhandleren hadde lurt ham med på avtaler om gjenkjøp som forhandleren ikke kunne overholde.

Et av spørsmålene lagmannsretten måtte ta stilling til var om det skulle få noen betydning at banken hadde gitt større lån enn de har lov til. Forskrift om kredittavtaler har nemlig regler om at kjøperen selv må stille med minst 35 % av kjøpesummen. Denne regelen håndheves ikke, noe som har medført at banker og bilforhandlere deler ut ulovlig kreditt uten andre konsekvenser enn økt inntjening til dem selv.

Nå er det imidlertid fastslått at brudd på regelen kan få økonomiske konsekvenser: Lånene til Tommy Steine ble redusert med hele 25 % som følge av bruddet på kontantinnsatskravet. Dette er en reduksjon av kravet på flere hundre tusen.

I alle bilsaker vi fører der banken holdes medansvarlig kommer vi heretter til å kreve reduksjon av lånet under henvisning til dommen i Steine-saken.

Les mer om bankens ansvar for mangler under Bil.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Seier for Tommy Steine i lagmannsrettenFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
thomas 64x64 Seier for Tommy Steine i lagmannsretten

Thomas Oftedahl

Advokat, Partner at Fram Advokatfirma AS
Thomas jobber med avtalerett og arbeidsrett og er medgrunnlegger av Juridisk.no og FRAM advokatfirma AS. Thomas ble født med teknisk og logisk sans. Han er en «handy» advokat med erfaring fra både bilmekking og husbygging. Den tekniske og logiske sansen gjør også Thomas til en solid jurist. Thomas har en sterk rettferdighetssans og tar gjerne en kamp mot useriøse arbeidsgivere. Du når ham på tlf 93 43 12 88, e-post to@framadvokat.no
thomas 64x64 Seier for Tommy Steine i lagmannsretten
thomas 64x64 Seier for Tommy Steine i lagmannsretten

Latest posts by Thomas Oftedahl (see all)

Thomas OftedahlSeier for Tommy Steine i lagmannsretten