Juridisk blogg

Useriøs entreprenør

No comments

43d8a62421961f83 1280 construction 300x200 Useriøs entreprenørI denne saken hadde klienten tatt kontakt med entreprenøren Vei og Eiendom AS for å få utbedret gårdsplassen foran boligen sin, bygge trapp ned til kjelleren, samt etablere nødvendig drenering fra gårdsplass.

Etter at oppdraget var utført oppdaget klienten imidlertid at vann ikke ble ledet vekk fra gårdsplassen på en særlig hensiktsmessig måte. Vannet ble nemlig ledet inn i kjelleren via den nye trappenedgangen som Vei og Eiendom AS hadde bygget. Kjelleren ble fylt med vann, og dette forårsaket fuktskader både på bygning og eiendeler som var lagret i kjelleren. Dreneringsforholdene rundt boligen var betydelig forverret etter Vei og Eiendom AS sin «utbedring». Dette var ikke akkurat det klienten hadde forventet da hun hadde bestilt oppdraget. I tillegg var regningen fra Vei og Eiendom AS svært høy – på over kr 300 000.

Det hjalp imidlertid ikke at klienten reklamerte til Vei og Eiendom AS. Entreprenøren avviste raskt kravet og viste til «dårlig prosjektering» fra oppdragsgiver (dvs. klienten).

 FRAM Advokatfirma tok saken. Etter undersøkelser bistått av takstmann ble saken tatt inn for Forbrukertvistutvalget, som er en tvistenemnd med domstolskompetanse i visse forbrukerrelaterte saker.

Dommen fra FTU var klar: Vei og Eiendom AS sitt arbeid var mangelfullt. Det var entreprenørens ansvar å gi råd og anbefalinger til kunden, ikke kundens ansvar å «prosjektere» arbeidet. Det var videre tatt en klar overpris for arbeidet.

Klienten ble tilkjent kr 62 000 for utbedringskostnader, samt kr 75 000 for overfakturering. I tillegg fikk klienten erstattet kostander til taksering og egne utlegg, samt forsinkelsesrenter. Saken er brakt inn for tingretten.

 

 

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Useriøs entreprenørFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
kenneth 64x64 Useriøs entreprenør

Kenneth Strømme Gundersen

Advokat, Partner at Fram Advokatfirma AS
Kenneth er en erfaren arbeidsrettsadvokat og er medgrunnlegger av Juridisk.no og FRAM advokatfirma AS. Kenneth er vår strateg. Han er opptatt av mennesker og hvorfor de gjør som de gjør, og er derfor dyktig i forhandlinger. Kenneth liker å tenke utenfor boksen og komme med vinklinger på problemstillinger som andre kanskje ikke har tenkt på. Kenneth brenner for å opprettholde en viss balanse i styrkeforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, og han jobber av den grunn kun for arbeidstakere. Du når ham på tlf 94 11 12 88, e-post kg@framadvokat.no
kenneth 64x64 Useriøs entreprenør
kenneth 64x64 Useriøs entreprenør

Latest posts by Kenneth Strømme Gundersen (see all)

Kenneth Strømme GundersenUseriøs entreprenør