Juridisk blogg

Streikende advokater

6053190883 c65d761165 civil march 300x251 Streikende advokaterI disse dager streiker en rekke advokater. Kampsaken er å få øket satsen for fri rettshjelp.

Det er kun i saker med stor personlig og velferdsmessig betydning at staten dekker kostnader til advokatbistand, som f.eks barnevernsaker, voldsoffersaker, saker vedr tvangsinnleggelse i psykiatrien, barnefordelingssaker og straffesaker. Ivaretakelse av juridiske rettigheter er så viktig i disse sakene at staten betaler for advokatbistand enten uavhengig av økonomi eller etter en nærmere prøving av økonomien til den som trenger bistanden. Sånn må det være, for det går selvfølgelig utover rettssikkerheten om personlig økonomi skal ha betydning for resultatet i slike saker. Men hva skjer om det ikke er regningssvarende for advokater å ta slike saker? Min vurdering er at den offentlige salærsatsen pr i dag er så lav at man bare i begrenset omfang kan ta slike saker. Vi ville rett og slett fått problemer med økonomien i firmaet om advokatene her først og fremst arbeidet med fri rettshjelp- saker. Det er synd fordi advokatene våre er svært dyktige og har alle en idealistisk legning. Kravet til de streikende advokatene er at satsen økes til kr 1050. Det er et beskjedent krav.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Streikende advokaterFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
kenneth 64x64 Streikende advokater

Kenneth Strømme Gundersen

Advokat, Partner at Fram Advokatfirma AS
Kenneth er en erfaren arbeidsrettsadvokat og er medgrunnlegger av Juridisk.no og FRAM advokatfirma AS. Kenneth er vår strateg. Han er opptatt av mennesker og hvorfor de gjør som de gjør, og er derfor dyktig i forhandlinger. Kenneth liker å tenke utenfor boksen og komme med vinklinger på problemstillinger som andre kanskje ikke har tenkt på. Kenneth brenner for å opprettholde en viss balanse i styrkeforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, og han jobber av den grunn kun for arbeidstakere. Du når ham på tlf 94 11 12 88, e-post kg@framadvokat.no
kenneth 64x64 Streikende advokater
kenneth 64x64 Streikende advokater

Latest posts by Kenneth Strømme Gundersen (see all)

Kenneth Strømme GundersenStreikende advokater