Juridisk blogg

Skatval-kvinne svindlet av «taktekker»

tak4 300x130 Skatval kvinne svindlet av taktekker

Det har vært mange oppslag i mediene de siste årene om britiske steinleggere som stikker av med pengene før jobben er gjort. Mindre kjent er problemene med ufaglærte taktekkere som påtar seg oppdrag de på ingen måte har forutsetninger for å utføre.

Nettopp dette fikk en Skatval-kvinne oppleve da hun skulle få lagt om taket på huset sitt. Den unge mannen som stilte opp på befaring etter å ha svart via en anbudsside var hyggelig og overbevisende og kunne utføre jobben raskt og relativt rimelig. Huseieren betalte om lag kr 50 000,- i forskudd, og arbeidene ble igangsatt som planlagt.

Huseieren ante ugler i mosen da arbeiderne uteble fra videre arbeider, materialer ikke ble levert som de skulle og stillaset ble fjernet. Hun fikk heller ikke tak i håndverkeren.

Etter omtale av saken på både Dagsrevyen og i flere aviser tok vi kontakt med kvinnen for å høre om hun ville ha hjelp til å forfølge saken mot håndverkeren. Det ville hun.

Da vi omsider fikk tak i håndverkeren på telefon fikk vi vite at han hadde vært på en annen kant av landet for å gjøre ferdig et annet oppdrag, og at han hadde tenkt til å fortsette oppdraget etter hvert. Det var imidlertid ikke særlig aktuelt, siden en videreføring av arbeidene ville gi et ufagmessig tak som ville være vanskelig å få tett. Til tross for rapporter fra faglærte taktekkere nektet han for at det var gjort noen feil fra deres side, og han nektet å utbetale forskuddet.

Saken ble sendt til Forbrukerrådet, men ble avvist både der og i Forbrukertvistutvalget fordi håndverkeren hadde fraflyttet forretningsadressen slik at Forbrukerrådets brev kom i retur. Vi mente en slik avvisning var en feiltolkning av reglene i forbrukertvistloven, og at det neppe var slik Stortinget hadde ønsket at forbrukernes tvisteløsningsorganer skulle fungere når den næringsdrivende forsøkte å løpe fra ansvaret. Vi talte for døve ører, og ble derfor nødt til å bringe saken inn for forliksrådet istedenfor. Der møtte som ventet ikke håndverkeren opp, og huseieren fikk en fraværsdom mot håndverkeren på både forskudd, oppreisning og sakskostnader.

Vi holder fortsatt på å inndrive kravet fra håndverkeren.

Selv om det kan ta mye tid å forfølge en sak på denne måten, er det viktig at slike useriøse aktører ikke slipper unna. Gjør de det vil de fortsette å svindle godtroende nordmenn og tjene penger på andres ulykke, og det kan vi ikke finne oss i. Vårt bidrag er å hjelpe til å forfølge slike folk i enkeltsaker, og derved gjøre det mindre lukrativt å drive uredelige forretninger.

Har du blitt lurt må du gjerne ta kontakt med oss for råd og hjelp.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Skatval kvinne svindlet av taktekkerFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
anette 64x64 Skatval kvinne svindlet av taktekker

Anette Skjerven Arnkværn

Anette har vært både politiadvokat og dommer, og jobbet med arbeidsrett, arv, skifte, barnefordeling og barnvern som advokat. Anette er prosedyreadvokaten vår. Hun har flere dager i retten enn de mest garvede advokatene, og er dessuten en kløpper på forhandlinger. Ikke bli lurt av hennes blide og sprudlende oppsyn, for Anette er garantert tøffere enn deg. Hun er en slugger som det er umulig å trette ut, og som står løpet ut selv i de tyngste sakene. På grunn av sin brede erfaring tar Anette oppdrag som forsvarer og bistandsadvokat, såvel som oppsigelsessaker, arv, skilsmisse, barnefordeling, pengekrav osv. Du når Anette på tlf 94 11 30 14 eller asa@framadvokat.no
anette 64x64 Skatval kvinne svindlet av taktekker
anette 64x64 Skatval kvinne svindlet av taktekker

Latest posts by Anette Skjerven Arnkværn (see all)

Anette Skjerven ArnkværnSkatval-kvinne svindlet av «taktekker»