Juridisk blogg

Ny aldersgrense i arbeidsmiljøloven

 

f5f44cc1cc00d55a 640 old man 247x300 Ny aldersgrense i arbeidsmiljøloven

Hovedregelen er nå at bedrifter kan avslutte arbeidsforholdet til arbeidstakere som er fylt 72 år. Tidligere kunne man gjøre dette ved fylte 70 år. Forutsetningen er at bedriften gir skriftlig varsel 6 måneder før fratreden.

Dersom bedriften har etablert en bedriftsintern aldersgrense for tvungen pensjonering på f.eks 67 år, slik det var anledning til før lovendringen, gjelder denne ordningen frem til 1. juli 2016. Deretter bortfaller den og ny ordningen i tråd med de nye reglene må utarbeides. Et unntak gjelder for interne grenser fastsatt i tariffavtale. Disse vil gjelde så lenge tariffavtalen gjelder.

De nye reglene er ikke til hinder for at man arbeider etter fylte 72 år. Men fra og med dette tidspunkt kan bedriften som sagt avslutte arbeidsforholdet. Det er viktig å presisere at en arbeidstaker som tidligere kan gå av med pensjon på et tidligere tidspunkt enn 72 år. Pensjonsrettigheter berøres ikke av de nye aldersgrensene i loven.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Ny aldersgrense i arbeidsmiljølovenFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
thomas 64x64 Ny aldersgrense i arbeidsmiljøloven

Thomas Oftedahl

Advokat, Partner at Fram Advokatfirma AS
Thomas jobber med avtalerett og arbeidsrett og er medgrunnlegger av Juridisk.no og FRAM advokatfirma AS. Thomas ble født med teknisk og logisk sans. Han er en «handy» advokat med erfaring fra både bilmekking og husbygging. Den tekniske og logiske sansen gjør også Thomas til en solid jurist. Thomas har en sterk rettferdighetssans og tar gjerne en kamp mot useriøse arbeidsgivere. Du når ham på tlf 93 43 12 88, e-post to@framadvokat.no
thomas 64x64 Ny aldersgrense i arbeidsmiljøloven
thomas 64x64 Ny aldersgrense i arbeidsmiljøloven

Latest posts by Thomas Oftedahl (see all)

Thomas OftedahlNy aldersgrense i arbeidsmiljøloven