Juridisk blogg

Nye regler i arbeidsmiljøloven

df7c660eb262d907 640 work 300x200 Nye regler i arbeidsmiljøloven

Arbeidsgiver kan nå ansette midlertidig i tolv måneder. Dersom arbeidsforholdet ikke videreføres etter denne tiden får bedriften en karantene. Det vil bli et kvotesystem for hvor mange slike ansettelser en bedrift kan foreta. I tillegg vil regelen vi allerede har om midlertidige ansettelser i hovedsak videreføres. Regelen om at man blir fast ansatt etter fire år blir imidlertid justert for blant annet vikarer, slik at disse blir fast ansatt etter å ha vært midlertidig ansatt i tre år.

Når det gjelder de nye arbeidstidene så er det lagt opp til mer fleksibilitet enn man har i dag. Arbeidstiden skal i større grad kunne tilpasses bedriftene og de ansattes behov. Samlet sett vil det ikke bli slik at ansatte må arbeide mer enn før eller at det blir mer søndagsarbeid eller overtid. Men den nye fleksibiliteten medfører for eksempel at det i perioder er anledning til å pålegge flere helger med søndagsarbeid. Ansatte som jobber flere søndager i en periode må jobbe tilsvarende mindre på søndager senere i løpet av arbeidsåret.

Den nye aldersgrensen i arbeidsmiljøloven er 72 år. Tidligere var den 70 år. Bedriftsinterne aldersgrenser skal som hovedregel ikke være under 70 år. Kun hvis hensynet til helse og sikkerhet tilsier en lavere intern aldersgrense er dette tillatt.

Strafferammene for brudd på loven økes.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Nye regler i arbeidsmiljølovenFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
anette 64x64 Nye regler i arbeidsmiljøloven

Anette Skjerven Arnkværn

Anette har vært både politiadvokat og dommer, og jobbet med arbeidsrett, arv, skifte, barnefordeling og barnvern som advokat. Anette er prosedyreadvokaten vår. Hun har flere dager i retten enn de mest garvede advokatene, og er dessuten en kløpper på forhandlinger. Ikke bli lurt av hennes blide og sprudlende oppsyn, for Anette er garantert tøffere enn deg. Hun er en slugger som det er umulig å trette ut, og som står løpet ut selv i de tyngste sakene. På grunn av sin brede erfaring tar Anette oppdrag som forsvarer og bistandsadvokat, såvel som oppsigelsessaker, arv, skilsmisse, barnefordeling, pengekrav osv. Du når Anette på tlf 94 11 30 14 eller asa@framadvokat.no
anette 64x64 Nye regler i arbeidsmiljøloven
anette 64x64 Nye regler i arbeidsmiljøloven

Latest posts by Anette Skjerven Arnkværn (see all)

Anette Skjerven ArnkværnNye regler i arbeidsmiljøloven