Juridisk blogg

Noen blomstrer der andre går under

No comments
11207960833 c61a27b94d bully 300x164 Noen blomstrer der andre går under

 

Som arbeidsrettsadvokat, med mye erfaring fra oppsigelsessaker, er det min erfaring (ikke overraskende) at også i Norge er arbeidslivet kompetitivt med spisse albuer mellom folk som motiveres av muligheter for forfremmelser, bonusutbetalinger osv. I nedbemanningsprosesser er det påfallende mange av de som blir bedt om å gå som opplever at de har vært holdt utenfor «det gode selskap» på jobb, og som typisk på grunn av familiesituasjonen ikke har hatt mulighet til å jobbe sene kvelder og helger. I nedbemanningssaker er det kompetanse, ansiennitet og sosiale forhold som er de anerkjente kriteriene for å velge ut hvem som må gå. Det er ved å følge slike kriterier at man får saklige oppsigelser. At man er innenfor maktsirkelen er selvfølgelig et utenforliggende og usaklig hensyn. Å bevise at det er de som sjefen liker best og de som jobber mest som får beholde jobbene er imidlertid langt fra enkelt. Disse personene defineres som nøkkelpersonell, gjerne på grunn av høy formell kompetanse. Dette kan backes opp med gode resultater (som selvfølgelig er viktig for bedriften), at man er sentral i viktige prosjekter osv (som de i maktsirkelen gjerne er). Arbeidslivet skal være inkluderende. Det skal være plass til alle, også i livsfaser hvor arbeidet ikke kan prioriteres like mye som ellers. Jeg merker en klar tendens til det motsatte. Vi har fått litt amerikanske tilstander i det norske arbeidslivet.

Artikkelen som inspirerte meg til å skrive dette lille blogginnlegget kan leses her

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Noen blomstrer der andre går underFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
anette 64x64 Noen blomstrer der andre går under

Anette Skjerven Arnkværn

Anette har vært både politiadvokat og dommer, og jobbet med arbeidsrett, arv, skifte, barnefordeling og barnvern som advokat. Anette er prosedyreadvokaten vår. Hun har flere dager i retten enn de mest garvede advokatene, og er dessuten en kløpper på forhandlinger. Ikke bli lurt av hennes blide og sprudlende oppsyn, for Anette er garantert tøffere enn deg. Hun er en slugger som det er umulig å trette ut, og som står løpet ut selv i de tyngste sakene. På grunn av sin brede erfaring tar Anette oppdrag som forsvarer og bistandsadvokat, såvel som oppsigelsessaker, arv, skilsmisse, barnefordeling, pengekrav osv. Du når Anette på tlf 94 11 30 14 eller asa@framadvokat.no
anette 64x64 Noen blomstrer der andre går under
anette 64x64 Noen blomstrer der andre går under

Latest posts by Anette Skjerven Arnkværn (see all)

Anette Skjerven ArnkværnNoen blomstrer der andre går under