Juridisk blogg

Kjøp av drømmebilen ble et mareritt

No comments

bmw318i 800 300x183 Kjøp av drømmebilen ble et marerittJuridisk.no’s bilekspert ble kontaktet av et ungt par som hadde kjøpt drømmebilen, en sprek og ganske ny BMW 3-serie. Kjøperne oppdaget at bilen var ulovlig trimmet, og måtte derfor parkere bilen etter kort tids bruk for å ikke risikere avgiftskrav, bøter og forsikringsbortfall. Selger nektet likevel å heve kjøpet. Fem måneder senere var saken bindende avgjort med fullt hevingsoppgjør, renter og erstatning til det unge paret.

Kjøperne hadde problemer med hard giring fra automatgirkassen, og fagpersoner som prøvde bilen reagerte å at den var sprekere enn forventet med den motorutrustningen de fikk opp i sitt datasystem. Det ble derfor tatt en kontroll av programvaren på bilen, som viste at det var lagt inn uoriginal programvare i motorstyringen som økte turbotrykket og ga en betydelig økning i både hestekrefter og dreiemoment.

Selger hadde selv lagt inn den uoriginale programvaren, og ifølge kjøperne ble det ikke sagt noe om at effekten ikke var lovlig. Overraskelsen var derfor stor da de fant ut at de risikerte både avgiftskrav, bøter og forsikringsbortfall ved ulykke. Bilens drivverk og bremser var antakelig heller ikke tilpasset en så stor effekt, og videre bilhold kunne bli dyrt.

Verken selger eller banken som finansierte bilen i samarbeid med selger ville gå med på hevingsoppgjør, og saken måtte derfor bringes inn for Forbrukertvistutvalget. Noen måneder senere forelå det bindende avgjørelse, og siden forhandleren ikke ville gjøre opp frivillig ble hevingsoppgjør gjennomført overfor banken, mens restbeløp på erstatning og renter ble innkrevet fra forhandleren.

Juridisk.no’s bilekspert Thomas Oftedahl kan kontaktes på to@framadvokat.no, tlf 93431288.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Kjøp av drømmebilen ble et marerittFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
thomas 64x64 Kjøp av drømmebilen ble et mareritt

Thomas Oftedahl

Advokat, Partner at Fram Advokatfirma AS
Thomas jobber med avtalerett og arbeidsrett og er medgrunnlegger av Juridisk.no og FRAM advokatfirma AS. Thomas ble født med teknisk og logisk sans. Han er en «handy» advokat med erfaring fra både bilmekking og husbygging. Den tekniske og logiske sansen gjør også Thomas til en solid jurist. Thomas har en sterk rettferdighetssans og tar gjerne en kamp mot useriøse arbeidsgivere. Du når ham på tlf 93 43 12 88, e-post to@framadvokat.no
thomas 64x64 Kjøp av drømmebilen ble et mareritt
thomas 64x64 Kjøp av drømmebilen ble et mareritt

Latest posts by Thomas Oftedahl (see all)

Thomas OftedahlKjøp av drømmebilen ble et mareritt