Juridisk blogg

Juss, semantikk og filosofi

 

314e166c06f720f3 640 philosophy 300x201 Juss, semantikk og filosofi

11. september 2001 ble Twin Towers i New York angrepet med fly. Eieren av bygningene – Larry Silverstein hadde kontor på toppen av det ene tvillingtårnet, men var heldigvis hos tannlegen da angrepet fant sted. Etter at støvet hadde lagt seg over Manhattan kontaktet han sin advokatforbindelse for å få satt i gang forsikringsoppgjøret.

Advokaten kunne fortelle ham at forsikringen han hadde tegnet riktignok dekket terrorangrep, men maksimal utbetaling pr terrorangrep var 3,55 milliarder dollar. Silversteins tap var betydelig større enn dette. Heldigvis hadde advokatfirmaet han brukte flere skarpskodde advokater ansatt. En av dem hadde i tillegg filosofiske tilbøyeligheter.

Vi kan se for oss at de sitter der i et møte og tenker fælt, før denne karen sier «men hva er nå egentlig en hendelse for noe da? Er ikke det noe som skjer på akkurat samme tid?» Flakkende blikk rundt bordet. «Ja, for det var jo to hendelser den 11. september. Et angrep mot det ene tårnet og et mot det andre på et senere tidspunkt».

Vi kan videre se for oss Silverstein når han hører dette. «Der sier du jaggu noe». Dermed ble saken brakt til retten. Silversteins advokater hevdet at det var to separate angrep som hadde funnet sted, og at maksimal utbetaling på forsikringen følgelig var 3,55 milliarder dollar x 2.

Forsikringsselskapet hevdet hardnakket at det var snakk om ett angrep orkestrert av Osama Bin Laden. Dette vant de imidlertid ikke frem med. Retten var enig i at det var to angrep mot WTC den 11. september. Forsikringsselskapet gikk deretter i forhandlinger med Silverstein og partene ble enige om et forlik på 4.55 milliarder dollar.

Slik går altså juss, filosofi og semantikk hånd i hånd. Fascinerende.

Gratis vurdering av din sak

gratis skilt Juss, semantikk og filosofiFRAM Advokater som driver juridisk.no tilbyr første henvendelse gratis og uforpliktende.
Våre advokater tar kontakt med deg etter å ha lest din forklaring av saken.
Skriv så utfyllende som mulig for å gjøre det enklere for oss å gi deg gode svar på det du lurer på.
 • Du trenger ikke skrive hele livshistorien din her. Kun det som direkte berører saken. Regelen her er enkel: skriv nok til at vi skal forstå omtrent hva saken dreier seg om, men ikke så mye at forklaringen blir forvirrende og uklar.
 • Det er ikke absolutt nødvendig med epost, men det gjør det lettere å kommunisere skriftlig.
 • Hvor kan vi nå deg om vi lurer på noe som er lettere å snakke om muntlig?
 • Dra og slipp filer her, eller
  Godkjente filtyper: jpg, gif, png, docx, pdf, avi.
  Om du har dokumenter du ønsker å vedlegge forespørselen, kan du bruke filopplasteren over. Filstørrelser er begrenset til 32MB pr. fil. Det er lett å laste opp filer. Ta tak i filen eller filene i mappen på maskinen din og dra den eller de over i vinduet med den stiplede linjen rundt.
  Du vil motta en epost hvor du gir den endelige bekreftelsen. Sjekk i søppelposten om du ikke ser den.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
kenneth 64x64 Juss, semantikk og filosofi

Kenneth Strømme Gundersen

Advokat, Partner at Fram Advokatfirma AS
Kenneth er en erfaren arbeidsrettsadvokat og er medgrunnlegger av Juridisk.no og FRAM advokatfirma AS. Kenneth er vår strateg. Han er opptatt av mennesker og hvorfor de gjør som de gjør, og er derfor dyktig i forhandlinger. Kenneth liker å tenke utenfor boksen og komme med vinklinger på problemstillinger som andre kanskje ikke har tenkt på. Kenneth brenner for å opprettholde en viss balanse i styrkeforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, og han jobber av den grunn kun for arbeidstakere. Du når ham på tlf 94 11 12 88, e-post kg@framadvokat.no
kenneth 64x64 Juss, semantikk og filosofi
kenneth 64x64 Juss, semantikk og filosofi

Latest posts by Kenneth Strømme Gundersen (see all)

Kenneth Strømme GundersenJuss, semantikk og filosofi